Τα απόβλητα τροφών που συγκεντρώνονται με τον καφέ κάδο στη μονάδα, μετατρέπονται σε πολύ καλής ποιότητας κομπόστ.
Η διεργασία γίνεται αερόβια μέσα σε κλειστό σύστημα με εμφύσηση αέρα. Το σύστημα αυτό έχει τα πλεονεκτήματα ότι είναι :
- Χωρίς οσμές ή στραγγίσματα ή σκουπίδια στο περιβάλλον
- Σε ελεγχόμενες συνθήκες
- Με μειωμένες απαιτήσεις χώρων
- Με μέθοδο πλήρως επεκτάσιμη και προσαρμόσιμη στις ποσότητες
Τα υλικά του καφέ κάδου αναμιγνύονται με τεμαχισμένα κλαδιά ώστε να επιτύχουμε τη σωστή αναλογία C / N, που είναι σημαντική για την δημιουργία του κομπόστ. Το μείγμα αυτό στη συνέχεια προωθείται με μηχάνημα σε μεγάλους πλαστικούς σάκους μήκους 72 μ και ταυτόχρονα περνάνε οι αγωγοί αερισμού .
Η αποσύνθεση είναι αερόβια , ελεγχόμενη σε κλειστό χώρο, με εξαναγκασμένο αερισμό. Μετά από 6-8 εβδομάδες ολοκληρώνεται η λιπασματοποίηση , οι σακοι ανοίγονται και το κομπόστ στοιβάζεται για 3-6 εβδομάδες για να ωριμάσει, χωρίς να χρειάζεται να καλυφθεί. Στο τέλος της διαδικασίας, το κομπόστ κοσκινίζεται στον ραφιναριστή ένα ποιοτικότερο τελικό προϊόν.
