Βιοαποδομησιμα

Στον καφέ κάδο βάζουμε όλα τα βιοαποδομήσιμα υλικά, ωμά ή μαγειρεμένα
  • Φαγητό που περίσσεψε
  • Λαχανικά και φρούτα που δεν καταναλώσαμε.
  • Φλούδες ,τσόφλια,ότι δεν χρησιμοποιούμε από τα λαχανικά που μαγειρεύουμε

Η κομποστοποίηση είναι μία εντελώς φυσική διαδικασία στην οποία τα οργανικά απόβλητα (απόβλητα τροφών, φρούτα, λαχανικά, φύλλα, κλαδέματα κ.α.) μετατρέπονται, με τη βιολογική διαδικασία  της μερικής αποσύνθεσης, σε ένα πλούσιο οργανικό φυσικό μείγμα που  λειτουργεί  ως  εδαφοβελτιωτικό    και  λίπασμα.   

Κρέας, ψάρι και γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς και κάθε μαγειρεμένο φαγητό μπορεί να μπει στον καφέ κάδο .

Πριν τα πάμε στον καφέ κάδο, βεβαιωνόμαστε  ότι έχουμε αφαιρέσει όλα τα υλικά συσκευασίας από τα απορρίμματα τροφίμων  ειδικά  τα πλαστικά , τα τοποθετούμε σε βιοδιασπώμενη ή χάρινη σακούλα. Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σακούλες.  Ξέρουμε ότι τα πλαστικά αυτά διασπώνται σε πολύ μικρά  σωματίδια, τα οποία μπορούν να παραμείνουν στο περιβάλλον για μήνες. 
Η ξεχωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων  λειτουργεί μαζί με την οικιακή κομποστοποίση,  γιατί δέχεται περισσότερες κατηγορίες αποβλήτων κουζίνας . Εξασφαλίζουμε έτσι, ότι ανακυκλώνουμε πιο πολύ τα απόβλητα τροφίμων μας. Τα βιοαπόβλητα, στην τοπική μονάδα κομποστοποίησης μετατρέπονται σε κομπόστ. Αυτό το κομπόστ  χρησιμοποιείται στη συνέχεια  για φύτευση στη γεωργία, την κηπουρική  την αρχιτεκτονική τοπίου κλπ.